Hakvoort HR | Leiderschapsontwikkeling
21982
page-template-default,page,page-id-21982,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.4,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0,vc_responsive
Leiderschapsontwikkeling
Hoe spelen we effectief in op onze complexe en razendsnel veranderende omgeving? Over welke mindset en competenties moet je als leider beschikken om goed te kunnen omgaan met een weinig voorspelbare werkelijkheid? Wat betekent dat voor de praktijk van alledag? En hoe breng jij je medewerkers en organisatie vooruit?

‘Overwinningen op jezelf gaan vooraf aan overwinningen op je omgeving. Hoe meer greep je hebt op jezelf, hoe breder de basis van je relatie met anderen’- Stephen Covey

HakvoortHR-Leiderschap-ontwikkeling
Kijk op leiderschap

De traditionele kijk op leiders – mensen die de koers bepalen, belangrijke besluiten nemen, de troepen leiden – is aan het veranderen. Leiderschap gericht op leren, op het waarom, op continuïteit en duurzaamheid, op het centraal stellen van de eigen medewerkers, rekening houdend met een diversiteit aan belangen is sterk in opkomst. Het is voor leiders van belang dit te begrijpen om hun organisatie klaar te maken voor de toekomst. De complexe hedendaagse dynamiek vraagt om een andere mindset en competenties om effectief om te gaan met de condities van de nieuwe tijd.

Authentiek leiderschap

Leiders zijn authentiek wanneer zij leven en handelen in lijn met hun persoonlijke doelen. Een authentieke leider kent zichzelf en weet wat de situatie, de organisatie en de medewerkers van hem nodig hebben. Authenticiteit is een grondhouding. Het is een keuze voor echtheid, die vraagt om zelfinzicht en kwetsbaarheid.

Leiderschapsontwikkeling in stappen

Zelfinzicht

Goed leiderschap is dus meer dan het beheersen van een rijtje managementvaardigheden. Effectieve leiders zijn zelfbewuste leiders. Daarom start leiderschapsontwikkeling altijd met zelfinzicht.

Inzicht in de context en je medewerkers

Naast een goed beeld van zichzelf als leider hebben effectieve leiders inzicht in de context en hun medewerkers. De meest succesvolle organisaties zijn steeds vaker de organisaties die hun medewerkers centraal stellen.

Persoonlijk leiderschap

Effectieve leiders hebben het vermogen om vast te stellen waar ze naartoe willen en te doen wat nodig is om daar te komen. Ze bepalen dus eerst de koers voor zichzelf en kijken daarna hoe ze anderen op hun koers kunnen brengen.

Aan de slag met leiderschapsontwikkeling

Goede leiders krijgen anderen in beweging. Maar hoe kom jij in beweging? Hoe ga je aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling en je ontwikkeling als leider? Wat heb je nodig en wat wordt je eerste stap? Hakvoort HR HRM & Organisatieadvies helpt je graag verder bij het handen en voeten geven aan leiderschapsontwikkeling.

Insights Discovery - Hakvoort-HR

Hakvoort HR HRM & Organisatieadvies is een
door Insights Geaccrediteerde Practitioner.