Hakvoort HR | Referenties
21938
page-template-default,page,page-id-21938,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.4,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0,vc_responsive

Sanovo Technology Netherlands B.V. – Henk Weijman – Managing Director

Joost is een gedreven HR specialist die zich met passie inzet voor zijn klanten en meedenkt met de behoeften van het bedrijf.

Van Egmond Groep – Robert Laan – Director Finance, HR and ICT/ERP

Joost, heeft ons het afgelopen jaar (2016) geholpen in diverse HR-projecten. Ik heb hem ervaren als een echte professional. De kracht van Joost is dat hij niet alleen een goede sparringspartner is voor uiteenlopende HR-vraagstukken , maar dat hij tevens met succes de uitvoering voor zijn rekening neemt. Pragmatisch en niet bang om met de voeten in de klei te gaan staan.

Kersten Kunststofcoating B.V. – Henk van Dijk – Algemeen Directeur

Joost Hakvoort heeft voor Kersten Kunststofcoating BV in het afgelopen jaar een organisatiescan uitgevoerd, hetgeen heeft geresulteerd in een heldere rapportage over interne en externe factoren. Op basis van deze rapportage zijn een aantal vervolgstappen ondernomen, waaronder Het opzetten van een MT-overlegstructuur, Het herijken van onze missie, visie en kernwaarden en Concreet plan van aanpak.

De samenwerking met Joost heb ik als zeer positief ervaren. Hij heeft de organisatie in een korte tijd goed leren kennen en we hebben op een gestructureerde wijze een aantal belangrijke zaken samen opgepakt. Joost is zeer gedreven en wil graag het beste uit medewerkers en organisatie halen.

De resultaten van de organisatiescan zullen we zeker in de nabije toekomst gebruiken om onze organisatie bestendig te maken voor de toekomst. Mochten wij in de toekomst wederom behoefte hebben aan adviseur dan zullen wij Joost zeker weer benaderen.

Jos Dusseldorp Transportbedrijf B.V. – Jill Dusseldorp – Directie

Joost heeft ons geholpen met een hernieuwde start in ons HRM beleid. Hij heeft daarbij uitvoerig met ons gesproken om te achterhalen wat onze visie is en doelstellingen zijn. Met zijn expertise gaf hij ons nieuwe inzichten en vertaalde hij dit naar een nieuwe aanpak. Deze nieuwe aanpak past ons als een jas; een aanvulling op onze manier van werken, zeer effectief en inhoudelijk afgestemd op onze visie. Joost voelde de cultuur binnen onze organisatie feilloos aan en zette acties consequent in gang. Ik heb zeer prettig met hem samengewerkt.

Ilker Ok – Docent HRM – Hogeschool van Amsterdam

Joost is 4 jaar lang mijn manager geweest. Ik heb hem in deze periode leren kennen als een zeer integere en professionele persoon. Hij is iemand die echt luistert en ook serieus ingaat op wat je voordraagt of constateert. Hij geeft je de vrijheid om zaken op eigen inzicht aan te pakken en wanneer nodig geeft hij zijn advies.
Als Joost iets doet dan heeft hij er altijd goed over nagedacht en verschillende scenario’s afgewogen. Het onderwerp is goed uitgezocht en grondig bestudeerd. Hij deelt informatie met zijn omgeving en betrekt de juiste mensen bij wat hij doet. Een leidinggevende die weet wanneer hij voor-, naast- of achter- zijn medewerker moet staan. Een warm mens die ook altijd interesse heeft in de persoon zelf en niet alleen in werk gerelateerde zaken.

Marijke Schuit – Register Psycholoog NIP/Arbeid en Organisatie

Heeft zich ontwikkeld tot HRM-professional, die wisselend de rol van manager, adviseur, onderzoeker en projectmanager vervult. Wil samen aan het werk. Werkt op basis van gelijkwaardigheid en respect. Weet steeds beter de harde en zachte kanten van het vak te combineren. Gedreven en professioneel.

AMOT- Steve Newcomb- Operations Director

Joost is easy to work with and a strong support when dealing with difficult business change and transformation projects. Joost has comprehensive knowledge of European Employment Law and HR best practise, combined with a genuine empathetic approach to people, and is therefore well placed to offer sound guidance when implementing difficult changes.

Parker Hannifin – Steven Robinson, Group HR Manager Parker Filtration Group

Joost is culturally sensitive and he successfully led and contributed to many initiatives that resulted in both the creation of a great working environment and also helped improve the economic performance of the business. Joost constantly looks to develop his HR knowledge, people and business skills. Joost developed an excellent HR team to support the business achieve its goals and gave advice and counsel across areas outside of normal HR areas.