Hakvoort HR | Teamontwikkeling
21979
page-template-default,page,page-id-21979,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.4,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0,vc_responsive
Teamontwikkeling
Vaak denken we aan teamontwikkeling op het moment dat we als team een probleem ervaren. Maar er hoeft niet eerst een probleem te zijn. Succesvolle teams zijn proactief met teamontwikkeling bezig als vast onderdeel van het werk. Het draagt bij aan onderlinge samenhang en zorgt ervoor dat ze zich blijven verbeteren.

’Not finance. Not strategy. Not technology. It is teamwork that remains the ultimate competitive advantage, both because it is so powerful and so rare.‘ - Patrick Lencioni

HakvoortHR-Team-ontwikkeling
Waarom is teamontwikkeling belangrijk?

Zonder ontwikkeling geen team, zou je kunnen zeggen. Vaak gaan teams met teamontwikkeling aan de slag op het moment dat er een probleem is: teamleden voelen zich niet gehoord, houden zich niet aan afspraken, komen niet tot heldere actieplannen, bereiken de geformuleerde doelstellingen niet, communiceren niet goed, vertrouwen elkaar niet, durven elkaar geen eerlijke feedback te geven, kunnen niet met nieuwe collega’s overweg en ga zo maar door.

Maar er hoeft niet eerst een probleem te zijn. Je kunt ook actief met teamontwikkeling aan de slag gaan. Dan wordt teamontwikkeling een middel om samen een doel te bereiken. Nóg beter samenwerken, effectiever communiceren, betere prestaties neerzetten, je klanten beter bedienen.

Van team naar High Performance Team

Een goed functionerend team, dat is haalbaar. Maar wat is het geheim van het High Performance Team? De juiste mensen op het juiste moment aan het juiste vraagstuk laten werken: dat is waar het bij high performance om gaat.

Teamontwikkeling in stappen

Teamanalyse

Waar staat het team nu?

Stap 1 is het maken van een teamanalyse die inzicht geeft in waar het team op dit moment staat.

Behoefteanalyse

Waar wil het team naartoe?

Stap 2 is het maken van een behoefteanalyse: wat heeft het team nodig om optimaal te functioneren?

Teamtraining

Hoe gaat het team daar komen?

Met de ontwikkelbehoeften als vertrekpunt kan het team aan de slag met een programma voor teamontwikkeling.

Aan de slag met teamontwikkeling

Een High Performance Team word je niet in één dag. Om de juiste route te vinden voor jouw team – een route die bij jullie situatie, mensen en doelstellingen past – heb je behalve een goed programma en een goede teamcoach, een grondige teamanalyse nodig. Hakvoort HR HRM & Organisatieadvies helpt je graag verder het allerbeste uit je team halen.

Insights Discovery - Hakvoort-HR

Hakvoort HR HRM & Organisatieadvies is een
door Insights Geaccrediteerde Practitioner.